Home

Achtergrond

Economie eurozone krimpt met 2,5 procent

De economie van de eurolanden is in de eerste drie maanden van dit jaar met 2,5 procent gekrompen vergeleken met het voorgaande kwartaal.

Dat blijkt uit een tweede raming die het Europees statistisch bureau Eurostat woensdag heeft gepubliceerd. Het cijfer komt overeen met een voorlopige schatting van medio mei en met de prognoses van analisten. Het is de sterkste economische krimp sinds het begin van de metingen in 1995.

Ten opzichte van een jaar eerder kromp de economie van de eurozone met 4,9 procent. Hier werd eerder een krimp gemeld van 4,6 procent. Analisten dachten dat de krimp zou uitkomen op 4,8 procent. In het vierde kwartaal van 2008 kromp de economie van het eurogebied met 1,8 procent op kwartaalbasis en met 1,7 procent op jaarbasis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.