Home

Achtergrond 200 x bekeken

Eclipstoeristen overspoelen Chinese steden

Op de acht plekken in Oost-China waar woensdag de zonsverduistering het best te zien is, stikt het van de toeristen.

Sommige steden hebben zelfs tien keer zoveel boekingen als in andere jaren. Dat heeft het Chinees staatspersbureau Xinhua dinsdag gemeld.

In Jiaxing, een van de acht locaties, zijn alle hotels volgeboekt. Er zijn zeker zesduizend buitenlandse toeristen op de eclips afgekomen. "Veel mensen hebben een jaar van tevoren al geboekt'', aldus een woordvoerder van de plaatselijke toeristenbond. De stad heeft een tekort aan tolken en vreest files en enorme mensenmassa's.

In Hubei, een provincie in het midden van China, zijn zeker drieduizend liefhebbers van de zonsverduistering bijeengekomen. Daarnaast hebben vijfhonderd bezoekers een voetbalveld afgehuurd om er zeker van te zijn dat ze de eclips kunnen zien. Het moet dan echter niet bewolkt zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.