Home

Achtergrond 152 x bekeken

EU wil beter overzicht van energie-infrastructuur

Er moet een beter overzicht komen van de investeringen in de energie-infrastructuur in de EU.

De Europese Commissie presenteerde donderdag in Brussel een voorstel dat dit doet moet regelen. Een beter inzicht in geplande en lopende investeringen moet het gemakkelijker maken om tijdig te kunnen ingrijpen bij eventuele problemen in de Europese infrastructuur.

Het gaat daarbij niet alleen om investeringen in olie, elektriciteit en gas, maar ook om investeringen in de opvang en opslag van CO2. "De commissie wil te weten komen of investeringsprojecten op tijd gerealiseerd worden om tegemoet te komen aan onze energiebehoeften en onze klimaatdoelen'', aldus Eurocommissaris Andris Piebalgs (Energie).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.