Home

Achtergrond 176 x bekeken

EU steekt 5 miljoen in Europese AGF-promotie

De Europese Unie steekt ruim 5 miljoen euro subsidie in nationale Europese promotieprojecten voor groente en fruit.

Het zijn projecten in Estland, Italië, Litouwen en Oostenrijk. Nederlandse projecten werden afgewezen. Het GroentenFruit Bureau zag drie aanvragen voor in totaal 1,8 miljoen euro mislopen door een gewijzigde beoordelingsprocedure. De projecten zullen wel gewoon starten, waarbij getracht wordt nationale financiering te verkrijgen.

De Europese gelden uit de promotiefondsen zijn bestemd voor projecten van drie jaar. De Italianen hebben met 1,8 miljoen euro de grootste bijdrage uit de subsidiefondsen gekregen. Het Bloemenbureau ontvangt wel 950.000 euro voor een promotiecampagne.

Of registreer je om te kunnen reageren.