Home

Achtergrond

EU en China steunen duurzame palmolie

De Europese Unie heeft steun toegezegd aan Indonesische producenten van palmolie die hun productie zo verduurzamen dat hun emissies met minimaal 35 procent worden gereduceerd.

Bedrijven die aan deze eis kunnen voldoen, en die geen land gebruiken met een hoge biodiversiteitswaarde of een hoge koolstofopslag, zouden aanspraak kunnen maken op investeringssteun en belastingkorting.

Palmolieproducenten die niet aan de gestelde eis voldoen, krijgen geen extra faciliteiten, maar mogen ook in de toekomst hun producten gewoon op de EU-markt afzetten.

Ook grote producenten en gebruikers van palmolie in China hebben toegezegd meer steun te zullen geven aan duurzame palmolie om verdere ontbossing in tropische gebieden tegen te gaan. China is ‘s werelds grootste importeur van palmolie en een erkenning van het belang van duurzame productie kan daarom een grote impuls geven aan de mondiale markt voor duurzame palmolie.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.