Home

Achtergrond 174 x bekeken

ECB vraagt banken weer om geld uit te lenen

De vicepresident van de Europese Centrale Bank (ECB), Lucas Papademos, heeft opnieuw aangedrongen bij banken om meer kredieten te verschaffen aan bedrijven.

"Banken moeten zich realiseren dat het op de lange termijn in hun eigen belang is om nu de economie voldoende te ondersteunen'', stelt Papademos in een vandaag gepubliceerd interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Zijn opmerkingen volgen nadat eerder deze week uit cijfers van de ECB bleek dat de kredietverlening in de eurozone nog altijd zwak is, vooral aan het bedrijfsleven.

Papademos schaart zich achter de gedachte dat banken, die zware klappen hebben opgelopen van de wereldwijde financiële crisis, zorgvuldig te werk moeten gaan bij het selecteren van bedrijven waaraan zij leningen willen verstrekken. "Maar het is belangrijk dat banken de juiste balans vinden tussen het verstevigen van hun balansen en het verstrekken van krediet'', aldus de Griekse vicepresident.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.