Home

Achtergrond 1 reactie

Duitse wintergerst van hoge kwaliteit en laag in prijs

De Duitse akkerbouwers oogsten een goede kwaliteit wintergerst. Maar de prijsvorming laat te wensen over, meldt de Duitse nieuwssite Agrarzeitung.

In de deelstaten Beieren, Saksen-Anhalt en Brandenburg is de eerste wintergerst geoogst. Het hectolitergewicht varieert van 62 tot 70 kilogram. De opbrengsten liggen rond de 6,5 ton per hectare. De oogst verloopt traag omdat er voortdurend regenbuien vallen.

Ondanks de goede kwaliteit laten de verkoopprijzen te wensen over, stelt Agrarzeitung. In Saksen-Anhalt ontvangen de telers rond de 90 euro per ton. In Brandenburg blijft de telersprijs steken op 85 euro. Duitsland exportteert vrijwel geen gerst meer. Handelaren zijn daarom somber over de prijsvorming.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Zo is het meestal in de landbouw,goede opbrengsten betekent vaak een lage prijs. De landbouw gaat aan succes ten onder.

Of registreer je om te kunnen reageren.