Home

Achtergrond 165 x bekeken

Duitse brouwers lijden toenemend onder crisis

Duitsers drinken dit jaar gemiddeld vijf procent minder bier dan een jaar eerder.

Volgens de Federatie van Brouwers in Duitsland was de malaise in de moderne geschiedenis nog nooit zo ernstig. De firma Veltins uit Meschede-Grevenstein verwacht pas in 2012 herstel, meldt persbureau DPA.

De Duitse markt wordt van oudsher gekarakteriseerd door middelgrote bedrijven. In Duitsland hebben de redelijk crisisbestendige giganten AB Inbev, Heineken en SABMiller een relatief beperkte rol. Gevreesd wordt voor faillissementen van de nationale brouwerijen.

De Duitse biermerken Veltins, Warsteiner en König zetten tot nu toe 6,5 procent minder om dan een jaar geleden. Krombacher en Bittburger zetten 5 procent minder om. De Federatie voor Brouwers ziet in 2010 herstel, maar Veltins pas in 2012.

In Duitsland verliest bier langzaam marktaandeel aan gezondheidsdranken en wijn. Enkele jaren geleden haalde Tsjechië Duitsland in qua bierconsumptie per hoofd van de bevolking.

Of registreer je om te kunnen reageren.