Home

Achtergrond

Drukke tijden in komkommerkas

Drukke tijden bij komkommerbedrijf Verheul in Maarssen.

Door het goede weer van vorige week groeien de komkommers razendsnel, waardoor het oogsten ook aanzienlijk snelller moet gebeuren. Daar komt bij dat volgens Europese wetgeving per 1 juli ook kromme komkommers verkocht mogen worden. De prijzen zijn slecht. Voor maat 40 wordt 14 cent betaald, terwijl de kostprijs op gemiddeld 23 cent ligt. In februari ontvingen de telers nog 90 cent voor 40-ers. In die periode was er sprake van krapte op de markt. De toegenomen vraag door het warme weer resulteert op dit moment nog niet tot hogere prijzen. Foto ANP

Joke de Roode bakt pannenkoeken voor haar drie kleinkinderen die een dagje op bezoek zijn op boerencamping Boerhoes in het Overijsselse Dalfsen. "We komen uit de stad Utrecht, en vinden de eenvoud en rust op boerencampings heerlijk." Tien jaar geleden was Boerhoes nog puur een melkveebedrijf. Eigenaar Thomas Zwiers besloot een camping met vijftien plaatsen te maken. Daarnaast fokt hij Dexter-koeien en staan verspreid over het terrein oude appel- en perenrassen. Foto Ruud Ploeg

Een Afghaanse fruitverkoper wacht op klanten in zijn winkel in de Afghaanse hoofdstad Kabul. De export van Afghaanse fruit heeft een geschatte waarde van 83 miljoen euro. In mei dit jaar vond een groente- en fruitbeurs plaats in het land. De AgFair was bedoeld om onder meer perziken, bloemkool, wortelen, gedroogd fruit en noten te promoten. In juli is er opnieuw een AgFair. Foto ANP

Een ijzeren hek dat door een stier is vernield krijgt een poetsbeurt voordat melkveehouder Pier van der Meer uit het Friese Irnsum het repareert. Van der Meer gebruikte het landhek als afscheiding in de ligboxenstal, waar hij naast de koeien een stier heeft lopen. Het werd de stier wat te veel waardoor die op een ochtend over het hek heen sprong. Daarbij verboog hij de bovenste zware stang. De veehouder gebruikt de stier voor het jongvee. "De stier ziet koeien beter tochtig dan ik." Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.