Home

Achtergrond

Drie gewonden na ongeval met huifkarren

In het Gelderse Assel zijn vandaag drie mensen gewond geraakt na een ongeluk met huifkarren. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde toen koetsiers van een huifkarbedrijf hun wagens probeerden te keren om ze klaar te zetten voor een groep wachtende mensen. Tijdens het keren sloeg het paard voor een van de wagens op hol. De koetsier van de op hol geslagen huifkar, een 45-jarige vrouw uit Apeldoorn, werd overreden door de tweespan. Zij is met een hoofdwond, diverse kneuzingen en een gebroken rib naar het ziekenhuis vervoerd.

De paarden voor een van de andere huifkarren liepen achter het op hol geslagen paard aan. De koetsier van dit span, een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn, stond op dat moment naast de huifkar en raakte bekneld. Zij liep been- en nekletsel op. Van de groep wachtende mensen moest een 17-jarig meisje uit Wijk en Aalburg opzijspringen voor de paarden. Zij liep een enkelblessure op.

De paarden die met de huifkarren op hol sloegen, strandden tegen een boom en een andere stilstaande huifkar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.