Home

Achtergrond 152 x bekeken

Dood varken veroorzaakt dodelijke rel in India

Groepen moslims en hindoes in de Indiase deelstaat Karnataka zijn slaags geraakt nadat onbekenden een moskee in aanbouw hadden ontheiligd door er een dood varken in te werpen.

Dat meldde een lokale politiecommissaris gisteren tegen nieuwszender CNN. Zeker drie mensen kwamen door het geweld om het leven. De politie gebruikte traangas en bamboestokken om de rellen te beëindigen. De autoriteiten in de stad Mysore hebben tot nader order een samenscholingsverbod afgekondigd voor groepen van vijf en meer personen.

De verhoudingen tussen de hindoe- en moslimgemeenschappen in Karnataka zijn al langer gespannen. Het is de enige zuidelijke Indiase deelstaat waar de hindoenationalistische partij Bharatiya Janata aan de macht is. In naburige deelstaten regeren gematigder partijen en zijn de spanningen tussen bevolkingsgroepen minder groot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.