Home

Achtergrond

'Donner passeert Kamer met eisen deeltijd-WW'

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) negeert de wens van de meerderheid van de Tweede Kamer door de nieuwe regels voor deeltijd-WW ook op te leggen aan bedrijven die nu al gebruikmaken van de regeling.

Dat stelde de Stichting van de Arbeid (STAR) woensdag in reactie op de nieuwe plannen van de minister.

Volgens de STAR vroeg de meerderheid van de Tweede Kamer de minister begin van deze maand om de oude voorwaarden te handhaven voor bedrijven die nu al gebruikmaken van deeltijd-WW. Donner wil de nieuwe regels, die onder meer de looptijd van de deeltijd-WW beperken voor bedrijven die meer dan 30 procent van het personeelsbestand voor de regeling opgeven, echter opleggen aan alle bedrijven.

"Als er door de nieuwe regeling opnieuw afgewogen moet worden welk deel van het personeel in deeltijd-WW moet, betekent dat voor die bedrijven en hun werknemers opnieuw onzekerheid en mogelijk ook onrust en ontslag van werknemers'', aldus de stichting.

Ook vakbond CNV Bedrijvenbond is niet te spreken over de relatie die wordt gelegd tussen het aantal deelnemers en de maximale duur. "Deeltijd-WW vergt maatwerk per onderneming op basis van de specifieke situatie van dat bedrijf en de markt waarop ze acteren. Het opleggen van algemene normen vanuit de overheid staat dit maatwerk in de weg.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.