Home

Achtergrond 175 x bekeken

Dollarreserves China nemen verder toe

De buitenlandse valutareserves van China zijn in juni verder gegroeid.

China heeft nu het recordbedrag van 2,13 biljoen dollar (1,5 biljoen euro) in kas, bijna 18 procent meer dan een jaar geleden. Dat maakte de Chinese centrale bank vandaag bekend.

Daarmee zijn de reserves van China bijna twee keer zo groot als die van Japan, dat de op een na grootste hoeveelheid buitenlands geld in kas heeft. Het overgrote deel bestaat uit dollars, die voornamelijk worden belegd in schuldpapieren van de Amerikaanse overheid.
Volgens analisten komt de groei door een toestroom aan buitenlandse investeringen en niet, zoals in het verleden, door het grote handelsoverschot. Veel buitenlandse investeerders zien China op dit moment als een betere bestemming voor hun vermogen dan andere grote economieën. De belangrijkste beursgraadmeter van China werd dit jaar dan ook al 74 procent meer waard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.