Home

Achtergrond 214 x bekeken

Doek valt voor Media Academie in Hilversum

De Media Academie in Hilversum is failliet.

Dat maakte de onderwijsinstelling, die eerder deze maand al uitstel van betaling had aangevraagd, woensdag bekend. Onderzocht wordt of een gedeeltelijke doorstart mogelijk is.

De Media Academie leed onder een tegenvallende omzet en te hoge vaste kosten, met verliezen en schulden tot gevolg. Daardoor kon het opleidingsinstituut voor de radio- en televisiebranche niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Bij de mediaschool werken 26 mensen.

In het bestuur van de Media Academie zijn onder meer de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), de facilitaire bedrijven, de commerciële omroepen en televisieproducenten vertegenwoordigd. Het opleidingsinstituut bestond sinds 1991 en was een initiatief vanuit de mediabranche.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.