Home

Achtergrond

Doden door grote brand in flat Londen

Zeker twee kinderen, een drie weken oude baby en een 7-jarige, zijn vrijdagavond in Londen om het leven gekomen tijdens een grote brand in een appartementenflat in Londen. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

De brandweer vreesde in eerste instantie voor meer slachtoffers, aangezien circa 25 mensen gevangen zouden zitten in het twaalf verdiepingen hoge gebouw in de wijk Camberwell, in het zuidoosten van Londen. Laat in de avond, toen de brandweer het vuur onder controle had, stelde de zegsman van de politie echter dat hij er vanuit ging dat er niet meer doden te betreuren zijn.

De brand brak uit op de vierde verdieping en verspreidde zich snel naar de elfde verdieping. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te bestrijden. Circa dertig mensen werden bevrijd uit een benarde positie. Dertien van hen, onder wie de baby en het 7-jarige kind, werden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.