Home

Achtergrond 165 x bekeken

Dode muizen gevraagd in Drenthe

De Drentse afdeling van het landelijke project Zoogdieratlas.nl doet een oproep aan inwoners van de provincie om foto's van dode muizen op te sturen.

Dat maakte een voorlichter van het project bekend. Het gaat specifiek om muizen die door eigen huiskatten gevangen en gedood zijn, zei de woordvoerder. De bedoeling is dat er op die manier in kaart gebracht wordt welke soorten muizen er in en om Drentse woningen rondlopen.

Zoogdieratlas.nl is opgericht om informatie te vergaren over welke zoogdieren Nederland telt. In 2011 moet de digitale atlas compleet zijn. Informatie over de dieren wordt onder andere gebruikt om ze beter te kunnen beschermen en een goed natuurbeleid uit te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.