Home

Achtergrond

'Dierencrisis groter dan economische crisis'

Het leven op aarde staat ernstig onder druk, ondanks beloftes van wereldleiders om de teloorgang van de natuur aan te pakken.

Dat zou blijken uit een woensdag gepubliceerd rapport van de Internationale Unie van Natuurbehoud (IUCN). De natuurorganisatie analyseerde 45.000 soorten op de IUCN-lijst van bedreigde diersoorten.

De vierjaarlijkse analyse komt net voor een deadline die regeringen zichzelf hadden gesteld om te evalueren hoe succesvol ze zijn in het terugdringen van verlies van biodiversiteit. Volgens het rapport 'Dieren in het wild in een veranderende wereld' worden de doelen niet gehaald.

"Er zijn wel enkele successen te noemen, maar we zijn nog ver weg van het terugdraaien van de trend'', aldus Jean-Christophe Vié van IUCN. "Regeringen zouden evenveel, of zelfs meer, moeten doen om de natuur te redden dan om de financiële sector er weer bovenop te helpen.''

Het rapport toont aan dat een derde van de amfibieën, ruim een op de acht vogels en bijna een kwart van de zoogdieren dreigt te verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.