Home

Achtergrond 177 x bekeken

Details overbruggingsregeling medio augustus bekend

LTO Noord Glaskracht verwacht in de tweede helft van augustus meer duidelijkheid te krijgen over de overbruggingsregeling voor de glastuinbouw.

De regeling is nodig om liquiditeitstekorten van glastuinders te verhelpen.

Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten heeft de indruk dat het ministerie van LNV hard werkt aan een dergelijke regeling. "We worden goed op de hoogte gehouden." Hij kan niet zeggen of de regeling er vóór 1 september komt. "De minister moet nog instemming van Brussel krijgen en de ervaring leert dat zoiets lang duurt. Aan de andere kant heeft de Europese Commissie dit voorjaar toegezegd regelingen die betrekking hebben op herstel van de crisis sneller en soepeler te beoordelen. Daar vestig ik mijn hoop op."

Volgens Van Ruiten kampt de sector momenteel met enkele honderden miljoenen aan tekorten. "Vorig jaar heeft de sector 700 miljoen euro aan omzet misgelopen door matige prijsvorming." Voor de financiering van nieuw plantmateriaal is daardoor bij tuinders weinig geld in kas. Banken brengen in kaart hoe groot het tekort exact bedraagt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.