Home

Achtergrond 5 reacties

Denen tegen steun voor stoppers

De Deense zuivelorganisatie Mejeriforeningen eist van de Europese Commissie dat zij geen quotakortingen of andere marktinterventies toelaat.

De Denen zijn ook tegen een subsidie voor melkveehouders die willen stoppen.

In een vertrouwelijk zuivelrapport, dat vorige week is uitgelekt, komt de Commissie met het idee om stoppers te steunen. Ook zou Brussel individuele steun door de lidstaten door de vingers willen zien. Woensdag presenteert de Commissie het rapport over de zuivelmarkt.

De Europese Commissie is naar de idee van Mejeriforeningen duidelijk minder koersvast dan zij voorgeeft te zijn. "Het voorstel om bij wijze van noodmaatregel de afzonderlijke lidstaten de ruimte te geven voor het verlenen van nationale steun ter waarde van maximaal 15.000 euro wijst daarop. Dat is niet goed voor de solidariteit van het gemeenschappelijk Europese landbouwbeleid en zou niet moeten", aldus Mejeriforeningen.

De Deense zuivelorganisatie vindt dat de Europese melkveehouders zullen moeten wennen aan schommelende prijzen en zich moeten voorbereiden op een zuivelmarkt die volop in beweging is.

Landbouwcommissaris Mariann Fisher Boel moet op haar beurt de ogen strak gericht houden op de lange-termijndoelstellingen en zich daarbij niet van de wijs te laten brengen door korte-termijnbewegingen in de markt. "Dat is van vitaal belang", aldus de Denen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  In Nederland zijn er ook veel boeren die net zo reageren, nu even doorstoten, en de macht pakken!

 • no-profile-image

  onbekend

  stomme boeren die menen te concureren tegen wereld markt een paar jaar en dan is alles na de klote heeft toch geen zin voor een appel en ei te werken .doet een schilder metselaar toch ook niet.
  zijn nog stommer als stom om zo te denken hier in eu zal altijd voor rund schaap en akkerbouw subsidie blijven anders kunnen ze het veel beter in de andere kant van de aardbol gaan halen en dat willen we toch ook niet.

  gr uit het zuiden die kan tellen

 • no-profile-image

  melk is goed voor elk

  die denen zijn hardstikke gek

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Kijk dat zijn tenminste echte mannen die vikingen.Nix steun gewoon keihard concurreren. Alleen ben ik bang dat de huidige generatie die dit bedenkt een kostendekkende prijs voor de melk niet mee gaat maken...En de kinderen van deze......nou zegt u het maar.

 • no-profile-image

  agrarier

  Die Denen hebben groot gelijk. Bij risico's nemen hoort ook risico's (kunnen) dragen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.