Home

Achtergrond

Deel Europarlementsleden verveeld met EU-volkslied

PVV, SP en SGP zijn erg ongelukkig dat het officiële Europese volkslied dinsdag bij het begin van de nieuwe zittingsperiode van het Europarlement werd gespeeld.

Het was de eerste keer dat het volkslied (de Ode aan de Vreugde uit de negende symfonie van Beethoven) klonk voor deze gelegenheid, waarbij de leden moesten staan. "Heel vervelend. Onze fractie gaat dat aan de orde stellen'', reageerde SP-delegatieleider Dennis de Jong. PVV-Europarlementslid Barry Madlener wil zo snel mogelijk af van zulke EU-symboliek.

Daarentegen heeft D66 er helemaal geen problemen mee. "Hebben ze nu echt niets anders om zich druk over te maken?'', zegt degelatieleidster Sophie in 't Veld. ,,We zijn hier wel als instelling van de Europese Unie.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.