Home

Achtergrond

De laatste ronde

Medewerkers Leen Kruidhof en Renie van de Ree van AB Zuid-Holland selecteren een perceel Nicola-pootgoed.

"Het is de laatste ronde", zegt Reinier Schravendeel van de bedrijfsverzorgingsdienst. "In dit perceel was wat extra selectiewerk. Door waterschade als gevolg van de vele regen zat er wat meer bacterieziek in dan normaal." In totaal hebben vijf medewerkers van AB Zuid-Holland vanaf begin mei pootgoed geselecteerd. "Er was ongeveer net zoveel werk als vorig jaar. Er zijn altijd percelen die goed zijn, maar ook percelen waar heel wat zieke planten uit te halen zijn." Foto Koos van der Spek

Loonwerker Ben Meiland heeft het eerste koolzaad geoogst bij Zeddam in de Achterhoek. Het koolzaad bevat slechts 6 tot 7 procent vocht. Foto VidiPhoto

Adrie Mooijaart van DLV Plant bespreekt de actualiteiten in de spruitkool tijdens een veldexcursie bij spruitenteler Jan de Snaijer uit Vierpolders. Telers en toeleveranciers bespraken de teelttechnische stand van zaken in de spruitenteelt. Verder kwam ook de afzetsituatie terloops aan bod. Volgens De Snaijer is de oprichting van Vereniging Spruiten Vooruit een noodsprong. "Maar er moet iets gebeuren om de afzet te verbeteren. Op termijn hoop ik dat we meer grip krijgen op de prijsvorming." Foto Rein Geleijnse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.