Home

Achtergrond

'De Hoop Scheffer herstelt beter dan verwacht'

Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO herstelt beter dan verwacht. Hij zal naar verwachting binnen enkele dagen het ziekenhuis kunnen verlaten. Dat heeft zijn woordvoerder vandaag gezegd.

De NAVO-chef werd dinsdag in het St. Elisabethziekenhuis in de Brusselse deelgemeente Ukkel opgenomen met een trombose. Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis werd die veroorzaakt door een ,,hartfalen''. In het ziekenhuis is een kleine bloedprop verwijderd die een ader blokkeerde. Ook het ziekenhuis vindt dat de toestand van de 61-jarige Nederlander zich gunstig ontwikkelt.

De woordvoerder, die zijn baas woensdagmiddag opzocht, vond hem "goed gestemd''. "Volgens de dokter zal hij helemaal herstellen en zelfs beter zijn dan vroeger.'' De woordvoerder wilde niet zeggen of de NAVO-chef nog steeds op intensive care verblijft.

De Hoop Scheffer werd dinsdag onwel toen hij in Brussel festiviteiten ter gelegenheid van een Belgische nationale feestdag bijwoonde. Zijn woordvoeder schreef de gezondheidsproblemen aanvankelijk toe aan oververmoeidheid en de hitte.

Voormalig CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken De Hoop Scheffer leidt de NAVO sinds begin 2004. Volgende week vrijdag neemt hij afscheid om plaats te maken voor de Deen Anders Fogh Rasmussen. De afgelopen weken was hij bezig met afscheidsvisites aan NAVO-landen. Een bezoek aan Duitsland dat nog op het programma stond, werd dinsdag meteen afgeblazen.

Wat De Hoop Scheffer na zijn vertrek gaat doen, is nog niet bekend. Maar hij heeft eerder gezegd actief te willen blijven op het gebied van de internationale betrekkingen, aldus zijn woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.