Home

Achtergrond 188 x bekeken

Dakdekkers in zwaar weer

De dakenbranche is door de recessie in zwaar weer terechtgekomen.

Over het lopende jaar verwacht 40 procent van de dakdekkerbedrijven een daling van de omzet en het netto bedrijfsresultaat. Dit blijkt uit het rapport Dakenbranche 2009 van Van Es Marketing Services.

Ook voor het volgend jaar zijn de vooruitzichten niet veel beter. Ruim de helft (56 procent) van de dakdekkers denkt dat het netto bedrijfsresultaat in 2010 zal dalen. In de jaren tot 2008 was er nog sprake van een stijgende lijn in de verwachte omzetontwikkeling. In 2007 verwachtte 57 procent van de dakdekkerbedrijven een stijging van de omzet.

Maar de economische neergang heeft de dakdekkers hard getroffen. Over het lopende jaar verwacht nog slechts 22 procent van de bedrijven een plus in de omzet te realiseren. De verschillen in omzetontwikkeling bij platte daken, hellende daken of rietdekkers zijn verwaarloosbaar, aldus het rapport. De recessie is voelbaar over de hele linie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.