Home

Achtergrond

Ctgb staat vier dringend vereiste middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft een tijdelijke, dringend vereiste toelating goedgekeurd voor een aantal middelen.

Een tijdelijke toelating van een dringend vereist gewasbeschermingsmiddel heeft tot doel de sectoren en de industrie de tijd te geven om tot een structurele oplossing te komen van een vastgesteld knelpunt.

De tijdelijke toelating geldt voor Topsin M vloeibaar op basis van de werkzame stof thiofanaat-methyl en toegestaan uitsluitend voor het gebruik als schimmelbestrijdingsmiddel door middel van een gewasbehandeling in de teelt van appels ter bestrijding van vruchtboomkanker (Nectria) vanaf 31 juli 2009 tot en met 30 november 2009. Verder wordt het ook in de onbedekte teelt van zomerbloemen ter bestrijding van bladvlekkenziekten (Phoma spp.) toegepast vanaf 31 juli 2009 tot en met 31 december 2009.

Toegelaten is ook Basamid Cleanstart op basis van de werkzame stof dazomet. Dit middel wordt toegelaten als dringend vereist grondontsmettingsmiddel ter bestrijding van stengelaaltjes in de teelt van bloembollen en als dringend vereist onkruidbestrijdingsmiddel in zaaibedden van bos- en haagplantsoen. Toepassing mag enkel plaatsvinden tussen 1 maart en 31 augustus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.