Home

Achtergrond

Crocosmia ontwikkelt zich goed

Alhoewel de prijzen voor Crocosmia op de bloemenveilingen wat onder druk zijn komen te staan, is de prijsontwikkeling toch altijd nog redelijk te noemen.

Kwekerij Davelaar blijft dan ook onverminderd aanvoeren, zij het in de wetenschap dat de concurrentie moet worden aangegaan met talloze andere zomer (snij)bloemen waarvan de prijsontwikkeling gemiddeld genomen ook niet al te rooskleurig is. Crocosmia houdt zich uitstekend op de vaas, maar ook in de tuin wordt het product meer en meer toegepast. De bloeitijd is lang. Zeker als de kammen helemaal uitkomen. En na de bloei kan nog altijd gebruik worden gemaakt van de attractiviteit van de bessen die zich dan gevormd hebben.

Davelaar toont in de keuringszaal de oranjerode Crocosmia 'Mistral' met een ferme kam en de iets donkerder rode C. 'Lucifer'. Deze week ook weer dahlia’s in de keuringszaal die werden ingebracht door Hisko Flower. Deze presenteert de oranje baldahlia 'Sylvia', de rood/witte decoratieve Dahlia 'Bonesta' en een dahlia uit het sortiment waterlelies in de vorm van de roze/rode Dahlia 'Patty'.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.