Home

Achtergrond 1 reactie

Crisis nu ook in loonstijging te zien

In het tweede kwartaal van dit jaar lagen de cao-lonen 3,0 procent hoger dan een jaar geleden.

Die stijging is daarmee een stuk lager dan in het eerste kwartaal. Toen lagen de cao-lonen nog 3,7 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2008. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag. De effecten van de crisis worden daarmee zichtbaar, aldus het CBS.

De loonkosten lagen in het tweede kwartaal 3,1 procent hoger dan in dezelfde periode van 2008. In de loonkosten zitten ook de premies die werkgevers betalen. De loonkosten stegen iets harder dan de cao-lonen, doordat werkgevers meer pensioenpremies moesten betalen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Zolang er nog sprake is van een loonstijging zou ik niet over "crisis" willen spreken. Wat er in de Landbouw gebeurt is pas crisis. De helft van de producten onder kostprijs afzetten; dat is pas crisis!

Of registreer je om te kunnen reageren.