Home

Achtergrond

Consumptieaardappelen staan er goed bij

De consumptieaardappelen hebben tot nu toe een redelijk tot goed groeiseizoen achter de rug.

Maar het verouderingsproces van de aardappelen is in de tweede helft van juli al flink gevorderd. Dat remt de groei af. Dat meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw. Volgens het bureau kan de huidige gemiddelde hectareopbrengst worden vergeleken met die van de twee voorgaande seizoen. "Deze constatering wordt gedaan door diverse partijen die regelmatig proefrooiingen doen."

BAI stelt dat de komende weken belangrijk zijn voor de uiteindelijke opbrengst van de aardappelen. "Blijft het wisselvallige weer van de laatste weken aanhouden of liggen er een paar warme en wat betreft zon scherpe dagen in het verschiet? De uiteindelijke gemiddelde aardappeloogst zal bepaald worden door de groeiomstandigheden in de weken die nog resten voor de oogst. Insiders trekken de voorzichtige conclusie dat de hoofdoogst goed zal zijn maar dat een topper zoals vorig seizoen er niet inzit."

Of registreer je om te kunnen reageren.