Home

Achtergrond 191 x bekeken

Consumentenbond wil simpel financieel pakket

De Consumentenbond wil dat er een eenvoudig, standaard basispakket komt voor financiële producten.

Daarin zitten alle noodzakelijke financiële diensten zoals een betaalrekening en een spaarrekening. Maar het bevat ook een inboedelverzekering, een WA-verzekering voor de auto, een WA-verzekering voor particulieren en een woonhuisverzekering.

Het pakket moet begrijpelijk zijn, er mogen geen verborgen kosten inzitten en het moet direct op te zeggen zijn, aldus de bond. De spaarrekening bijvoorbeeld heeft een vaste rente en aan het opnemen van het spaargeld zijn geen voorwaarden verbonden.
De bond denkt dat een grote groep mensen behoefte heeft aan zo'n eenvoudig basispakket.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.