Home

Achtergrond 443 x bekeken

Commissie positief over controle rundvlees Namibië

De controle in Namibië op rundvlees, schapenvlees en wild, bestemd voor de export naar de EU, is ruim voldoende.

Dat concludeert het Food and Veterinary Office (FVO), het veterinair controleorgaan van de Europese Commissie, in een rapport. Het rapport is gebaseerd op een inspectiebezoek aan Namibië van het FVO, afgelopen maart. Daarbij werden, naast de inspectiediensten, twee slachterijen en een schapen- en rundveehouderij bezocht.

De Namibische autoriteiten hadden de aanbevelingen van het FVO van een vorig bezoek, in 2007, vrijwel alle opgevolgd. Enkele kleine gebreken werden geconstateerd bij de controles in de slachterijen en de certificering van wild, zonder dat sprake was van gevaren voor de volks- en diergezondheid.

Circa 2 procent van het rundvlees dat de EU jaarlijks importeert komt uit Namibië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.