Home

Achtergrond 242 x bekeken

Commissariaat: tijdschriftenmarkt groeit

Ondanks het feit dat minder mensen publiekstijdschriften lezen, zijn er meer tijdschriften bijgekomen en stijgt de totale oplage met bijna 7 procent.

In 1999 waren er 174 titels en in 2008 zijn dat er 249. Dit staat in de donderdag verschenen Mediamonitor 2008 van het Commissariaat voor de Media (CvdM). In dat rapport heeft het commissariaat de tijdschriftenmarkt gedurende een periode van tien jaar geanalyseerd.

De toename is onder meer te danken aan de categorie sponsored magazines (vooral Allerhande, Boodschappen en Health), die vanaf 2001 sterk is gegroeid. Dat vertelde een CvdM-woordvoerster donderdag. De vrouwenbladen kregen in 2007 een impuls door het in de markt brengen van het tijdschrift Vrouw, een bijlage bij de zaterdageditie van de Telegraaf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.