Home

Achtergrond 181 x bekeken

Cercospora in bieten in het Oosten en Noorden

De buitendienstmedewerkers van CSV COVAS en Suiker Unie hebben op een aantal bietenpercelen in Oost-Brabant, Gelderland, Overijssel, Groningen en Drenthe cercospora en in mindere mate ramularia of meeldauw gevonden.

Dat meldt het bieteninstituut IRS. "De bladschimmelwaarschuwings- dienst adviseert telers in deze gebieden alert te zijn en hun bietenpercelen te controleren en te spuiten, zodra de eerste symptomen van één van de vier bladschimmels (cercospora, ramularia, roest en meeldauw) zichtbaar zijn."

Telers moeten wel opletten of er werkelijk sprake is van een schimmelziekte. "Het verschil tussen cercospora en pseudomonas is lastig te herkennen. Het merendeel van de tot nu toe ingestuurde monsters bleek namelijk pseudomonas. Dit is een bacterie waartegen een fungicide niet helpt. Spuit dus niet onnodig en neem bij twijfel contact op met uw teeltbegeleider."

Lees ook over bladschimmels op IRS.nl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.