Home

Achtergrond

Cercospora in bieten Flevoland

De buitendienstmedewerkers van Suiker Unie hebben op een aantal bietenpercelen in Flevoland cercospora en in mindere mate ramularia gevonden.

De bladschimmelwaarschuwingsdienst adviseert telers in Flevoland en Noord-Holland hun percelen te controleren en te spuiten, zodra de eerste symptomen van een bladschimmel (cercospora, ramularia, roest, meeldauw) zichtbaar zijn. De bladschimmelwaarschuwingsdienst is een samenwerking van coöperatie CSV Covas, DLV Plant, het bieteninstituut IRS en Suiker Unie.

Eind vorige week was bladvlekkenziekte al geconstateerd op een aantal bietenpercelen op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Eilanden en in West-Brabant. In Limburg is op 17 juli het eerste geval van cercospora gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.