Home

Achtergrond 1 reactie

Canadese groenteproductie daalt licht

De Canadese productie van groente daalt dit jaar met 1,3 procent. Het areaal tomaat, maar ook wortels en uien is lichter gedaald.

Dat blijkt uit een rapport van de Canadese statistische overheidsdienst in de hoofdstad Ottawa. Het land is een belangrijke leverancier van glasgroente voor de Noord-Amerikaanse markt.

Circa 84 procent van de productie is gelokaliseerd in de teeltregio’s rond de steden Québec en Ontario. Zo’n 60 procent van de productie is bestemd voor de versmarkt. In deze streken zijn sinds de vorige eeuw een aantal Nederlandse telers actief. De Canadese fruitproductie daalt dit jaar naar verwachting met 3,6 procent. De aanplant appels en peren blijkt gedaald.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cees VandenEnden

    Ik verwacht van een gerenomeerde publicatie als AGD meer accuracy dan hier word gegeven: Ontario is een provincie in Canada en het is een algemeen bekend feit dat de meeste tuinbouw is gevestigd rond Leaminton, ON en Vancouver, BC, Quebec is een verre derde.
    Ik hoop wat meer zorg te zien in verdere nieuws voorziening

Of registreer je om te kunnen reageren.