Home

Achtergrond 173 x bekeken

Campagne voor veilig gebruik van internet

Internetgebruikers moeten online bewuster omgaan met hun persoonsgegevens.

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en duikt voortdurend in andere vormen op. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft maandag het startsein gegeven voor een publiekscampagne die mensen wijst op de gevaren van cybercrime. Onderdeel van de campagne zijn vijf concrete tips voor veilig gebruik van internet. Internetgebruikers moeten bijvoorbeeld altijd het webadres controleren voordat ze betalen voor een product.

Ook wordt geadviseerd altijd de firewall aan te zetten en nooit zomaar bestanden te openen. Uit onderzoek blijkt dat mensen onvoldoende inzien dat hun internetgedrag kan leiden tot oplichting of misbruik van hun persoonsgegevens. De meeste Nederlanders weten wel dat het verstandig is een virusscanner en firewall te gebruiken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.