Home

Achtergrond 191 x bekeken

COV pleit voor reële supermarktprijzen

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) dringt er op aan dat supermarkten vlees tegen een reële prijs aan de consument aanbieden en zorgen voor een evenwichtige verdeling van de marge.

Voorzitter Jos Goebbels vreest dat stunten met varkensvlees ten koste van kwaliteit, innovatie en de continuïteit van de sector gaat. In reactie op de acties van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) tegen de prijsvorming in de varkenshouderij stelt Goebbels dat de COV net als de NVV bezorgd is over de concurrentie tussen supermarkten.

Toch kan de COV zich niet helemaal in het NVV-standpunt vinden. De NVV legt de verantwoordelijkheid voor de onevenwichtige margeverdeling namelijk niet alleen bij de supermarkten, maar ook bij grote internationale partijen in de vleessector. "Ook het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) wijst in onze richting. Dat is onjuist en onterecht", vindt Goebbels. "De vleessector is voortdurend in ontwikkeling om internationaal concurrerend te zijn en te blijven, maar van een dominante marktpositie is geen sprake. De markt van varkens en varkensvlees is een Europese markt."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.