Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

CDA-rapport: vrije schenking ouder voor huis kind

Ouders moeten de mogelijkheid krijgen om eenmalig maximaal 50.000 euro belastingvrij te schenken aan hun kind zodat die een steun in de rug krijgt bij de aankoop van een huis.

Dat stelt een CDA-commissie die onderzocht heeft welke maatregelen nodig zijn voor de woningmarkt om starters meer kansen te geven, schaarste tegen te gaan en de leefbaarheid in steden te vergroten. Nu biedt een aantal banken ouders al de mogelijkheid financieel garant te staan maar de commissie onder leiding van Ferdinand Grapperhaus, kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad, wil een stap verder gaan.

De commissie doet een serie voorstellen. Zo worden ruimere fiscale mogelijkheden bepleit om de gevolgen van dubbele lasten voor huiseigenaren te voorkomen en zou op termijn de overdrachtsbelasting verlaagd moeten worden om de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren. De hypotheekrenteaftrek moet wat de commissie betreft overeind blijven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    vroege stopper

    Commissie hiervoor, commissie daarvoor. Maar over het totale plaatje durft niemand na te denken.
    Met een beetje boerenverstand zou je ook tegen die starters kunnen zeggen " wacht even een paar jaar, dan zijn de prijzen gehalveerd, hoef je bij werkeloosheid die 50 mille van je ouders niet eerst op te eten"
    Als zo'n hoge commissie dan ook nog stelt dat de hypotheekrenteaftrek overeind moet blijven!! Hoop niet dat dit de financieel specialisten zijn van het CDA zijn. Het is namelijk niet de vraag of de hypotheekrenteaftrek afgeschaft wordt maar wanneer. En dan zal de volgende prijsval in de woningmarkt zich aandienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.