Home

Achtergrond 175 x bekeken

CBS publiceert werkloosheidscijfers

De afgelopen maanden bleef de stijging van het aantal werklozen ondanks de economische malaise nog redelijk beperkt.

Vandaag moet blijken of dat nog altijd zo is. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt dan bekend hoeveel werklozen erbij zijn gekomen in de periode van april tot en met juni.

In de vorige driemaandsperiode, van maart tot en met mei, nam de werkloosheid met achtduizend personen toe tot een voor seizoensinvloeden gecorrigeerd totaal van 348.000 personen. Daarmee kwam de werkloosheid uit op 4,6 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder zat 4,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

Volgens het Centraal Planbureau (CPB) moet de grootste stijging van de werkloosheid nog komen. Het CPB denkt dat de werkloosheid dit jaar zal oplopen tot gemiddeld 5,5 procent van de beroepsbevolking. Voor 2010 voorziet het planbureau een gemiddelde werkloosheid van bijna 9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.