Home

Achtergrond 210 x bekeken

CBL: vleesmonitor suggestief en onzorgvuldig

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is de vleesmonitor van Varkens in Nood en Milieudefensie suggestief en onzorgvuldig.

Supermarkten doen wel degelijk veel aan promotie voor biologisch vlees, aldus de brancheorganisatie. Supermarkten hebben volgens de monitor bij aanbiedingen een voorkeur voor gangbaar vlees. "Als je het aantal aanbiedingen afzet tegen de grootte van het assortiment zie je dat het percentage voor vlees versus vegetarisch en biologisch nagenoeg gelijk is", aldus de CBL.

Daar komt wat CBL betreft nog bij dat supermarkten buiten het biologische om veel doen aan duurzaamheid. "Daarbij kun je denken aan het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, maar ook het verdoofd castreren van biggen, koeien in de wei, scharreleieren, duurzame soja, verduurzaming van het visassortiment."

Of registreer je om te kunnen reageren.