Home

Achtergrond 2 reacties

CBL: geld komt er zeker

Het benodigde bedrag voor de financiering van de castratie-apparaten zal hoe dan ook door de supermarkten bij elkaar worden gebracht.

Die verzekering geeft Marc Jansen, directeur consument en kwaliteit bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de Nederlandse supermarktbedrijven.

Jansen reageert op een mededeling van secretaris Jos Jongerius van het Productschap Vee en Vlees. Die meldde in de bestuursvergadering van het PVV dat het CBL de supermarktbedrijven die tot nu toe niet meebetalen aan het castratiefonds zal houden aan de afspraken om wel mee te betalen.

Jansen wil dat niet bevestigen. Hij geeft alleen de verzekering dat het geld er zal komen. "Het duurt misschien wat langer, maar het bedrag komt er." Hij wil niet verder ingaan op de vraag hoe het CBL deze zaak verder gaat regelen met haar leden. "Over hoe wij dat intern binnen het CBL regelen wil ik geen mededelingen doen."

Tot nu toe hebben Super de Boer, Plus retail, Aldi en Lidl geweigerd om de toeslag op varkensvlees te betalen aan hun leveranciers, omdat zij de stap van verdoofd castreren over willen slaan en meteen op berenvlees over willen schakelen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik verrek

    Moet je eens kijken wie dadelijk bij de beer gedaan wordt (wij allemaal). behalve de groot grutters.

  • no-profile-image

    boer

    Ik begin niet eedrer voordat Mark alle geld heeft overgemaakt. Ik ben het zat om me zo te laten besotemiteren door zulke hypocriten !!

Of registreer je om te kunnen reageren.