Home

Achtergrond

Brussel onderneemt actie tegen blauwtong en scrapie

De Europese Commissie gaat meer actie ondernemen tegen dierenziektes.

De commissie gaat financiële steun bieden voor de inenting tegen blauwtong in EU-lidstaten. Ook komen er steunmaatregelen voor Cyprus in de strijd tegen scrapie. Dit maakt de eurocommissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) vanndaag bekend. Beide ziekten komen met name voor bij schapen.

Er wordt 59 miljoen euro extra vrijgemaakt voor de blauwtong-vaccinatie, waarvoor de commissie in november 2008 al 61 miljoen euro beschikbaar had gesteld. Cyprus ontvangt in 2009 meer dan 5 miljoen euro ter bestrijding van scrapie. In 2010 komt daar waarschijnlijk nog eens 8 of 9 miljoen euro bij.

"Een goede gezondheid van dieren is niet alleen in het belang van de dieren zelf, maar ook van de boeren en de economie'', aldus Vassiliou.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.