Home

Achtergrond

Britse supermarkt Morrisons stapt in boerenbedrijf

De Britse supermarkt Morrisons stapt in een joint-venture voor een onderzoeksboerderij in het Schotse East Ayrshire.

"We zijn erg blij dat we op deze manier een vooraanstaande rol kunnen spelen om de efficiëntie en duurzaamheid van de landbouw verder te versterken," aldus Marc Bolland, de Nederlandse directeur van Morrisons.

Het winkelbedrijf werkt op het 280 hectare grote boerenbedrijf Dumfries House Trust samen met het opleidingsinstituut Scottish Agricultural College en de National Farmers Union of Scotland. De partners gaan er traditionele rundvee- en schapenrassen fokken, zoals Shorthorn en Aberdeen Angus, en gewassen voor veevoer en onderzoeksprojecten telen.

Morrisons heeft al aangekondigd dat het ook in het zuiden van Engeland een soortgelijke boerderij wil hebben. "Op die manier willen we de concurrentiekracht op lange termijn van de Britse landbouw ondersteunen," aldus Bolland.

De NFUS is blij met de steun van een van de vier grote supermarktbedrijven van het land. "Het is buitengewoon goed nieuws dat een toonaangevend winkelier zich op dit niveau wil inzetten. Dit is een voorbeeld dat anderen zoden moeten volgen."

Of registreer je om te kunnen reageren.