Home

Achtergrond 160 x bekeken

Britse rommel naar Brazilië verscheept

In Brazilië zijn de afgelopen weken bijna honderd containers met ruim 2000 ton illegaal afval uit Groot-Brittannië ontdekt.

Het gaat om deels gevaarlijke rommel als gebruikte injectienaalden en bloedzakjes uit ziekenhuizen. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag.

De Braziliaanse regering heeft haar beklag gedaan bij Groot-Brittannië. De Britse ambassade in Sao Paulo zei "onmiddellijke stappen'' te ondernemen. Het is nog onbekend wie voor de afvaldump verantwoordelijk is.

De containers zijn ontdekt in drie Braziliaanse havens. Daarin zat ook vervuild speelgoed met een begeleidend schrijven in het Portugees dat het eerst gewassen moest worden voordat het aan ,,arme Braziliaanse kinderen'' gegeven kon worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.