Home

Achtergrond 148 x bekeken

Britse rente blijft ongewijzigd op 0,5 procent

De Britse centrale bank heeft de rente voor de vierde maand op rij ongewijzigd gelaten op 0,5 procent.

Ook liet de Bank of England (BoE) weten geen extra geld uit trekken om de kredietmarkten te steunen. Algemeen hadden analisten verwacht dat het huidige rentetarief niet zou worden gewijzigd. De rente in Groot-Brittannië blijft daarmee staan op het laagste niveau sinds de oprichting van de BoE in 1694. De Britse economie verkeert in een diepe recessie en de lage rente moet de zwakke economie ondersteunen.

De BoE liet verder weten het steunprogramma ter waarde van 125 miljard pond sterling (ruim 145 miljard euro) niet verder uit te breiden. Dat geld wordt gebruikt voor het opkopen van bank- en overheidsobligaties om de kredietverstrekking weer op gang te brengen. Het geld dat nodig is voor de ingreep, wordt nieuw bijgedrukt. Deze methode wordt 'quantitative easing' genoemd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.