Home

Achtergrond 169 x bekeken

Britse minister spreekt banken aan op rentelasten

De Britse minister van Financiën, Alistair Darling, gaat morgen met de banken praten over de hoge rentelasten die zij in rekening brengen.

Dit zei hij vandaag op de Britse televisie. "Ik ben extreem bezorgd over wat de banken doen voor het midden- en kleinbedrijf'', aldus de minister. Hij wil de banken een voor een afgaan om ze te vragen hoe het kan dat bij dalende rentes de leenkosten voor ondernemers omhooggaan.

Darling voegde toe dat het pompen van grote bedragen in de banken geen weldoenersactie van de overheid was. "We hebben ze nodig om geld uit te lenen. Dat is waarom we ze hebben geherkapitaliseerd. Dat betekent dat ze hun beloftes moeten naleven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.