Home

Achtergrond 152 x bekeken

Britse militair heeft geen Mexicaanse griep

Bij de Britse militair die aan de Vierdaagse in Nijmegen deelnam en griepverschijnselen heeft, is geen Mexicaanse griep vastgesteld.

Dat meldde de gemeente Nijmegen vandaag na onderzoek door de GGD. De Britse soldaat die meeliep in de Vierdaagse, meldde zich dinsdag met griepverschijnselen bij het gezondheidscentrum op het tijdelijk militair kamp Heumensoord bij Nijmegen. De militair werd op basis van een eerder opgesteld protocol afgezonderd en verzorgd door medisch personeel van defensie. De man werd niet opgenomen in het ziekenhuis.

De GGD verrichtte woensdag laboratoriumonderzoek, dat een negatief resultaat opleverde. "Daar zijn we allemaal erg blij mee'', aldus een woordvoerder van de marsleiding vandaag. De eerder opgezette voorzorgsmaatregelen rond de griep blijven kracht. Wandelaars doen er goed aan vaak hun handen te wassen.

Aan de Vierdaagse doen negenhonderd Britse militairen mee. Zij zijn samen met 4100 andere militairen uit binnen- en buitenland ondergebracht op Heumensoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.