Home

Achtergrond 219 x bekeken

Brazilië haalt diplomaten terug voor snelle cursus agribusiness

Braziliaanse diplomaten in de VS, de EU, China, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten worden tijdelijk teruggehaald voor een 'crashcourse' agribusiness. Dat melden Braziliaanse media.

Over een periode van twee weken krijgen de diplomaten in verschillende streken en provincies les over de productie van vlees, zuivel, akkerbouwgewassen en groenten en fruit. Bijna een derde van Brazilië is geschikt als landbouwgrond, maar 'slechts' 68 procent daarvan wordt momenteel gebruikt.

Brazilië ziet de landbouw als de groeimotor voor de toekomst maar denkt dat de diplomaten zich dit nog onvoldoende realiseren. Brazilië werkt binnen de Wereldhandelsorganisatie en daarbuiten aan markttoegang. Het land probeert vooral in de bovengenoemde 'rijke' markten toegang te bewerkstelligen.

Of registreer je om te kunnen reageren.