Home

Achtergrond 2 reacties

Brandwondencentra vol met barbequeslachtoffers

Brandwondencentra in Nederland hebben ook dit jaar weer een toeloop van mensen die brandwonden hebben opgelopen door het barbecueën.

Dat heeft de Brandwonden Stichting vrijdag laten weten. Jaarlijks krijgen de centra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam in de zomermaanden ongeveer 120 barbecueslachtoffers binnen. Oorzaak is het onveilig aansteken van de buitenoven met bijvoorbeeld spiritus of brandgel. Kinderen tot veertien jaar raken relatief vaak gewond.

Een op de vier ongevallen ontstaat door gebruik van spiritus. "Het staat vast dat de oorzaak van de meeste barbecue-ongevallen te wijten is aan het onveilig aansteken van de barbecue'', zegt Welsly Bodha, directeur van de Brandwonden Stichting. "Terwijl het wel te voorkomen is. We roepen dan ook niet voor niets: gebruik nooit spiritus, maar gebruik aanmaakblokjes. Deze zijn veilig.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Er waren ook al incidenten bij de barbeque van de Tweede Kamer,Marianne had ook geen aanmaakblokjes maar speelde wel met vuur

  • no-profile-image

    de fik

    Laten we maar helemaal stoppen met eten. Van vegatarisch ga je veel eerder dood door kanker en van bbq krijg je brandwonden. Heel gevaarlijk dat eten van tegenwoordig

Of registreer je om te kunnen reageren.