Home

Achtergrond 182 x bekeken

Brand Marseille onder controle

Een natuurbrand aan de rand van de Zuid-Franse havenstad Marseille is onder controle.

Dat heeft de brandweer donderdagochtend laten weten. "De situatie is sinds zes uur een stuk rustiger'', aldus een woordvoerder.

De brand ontstond woensdag tijdens een militaire oefening waarbij werd geschoten. Tientallen huizen in buitenwijken van Marseille werden verwoest. Honderden inwoners zijn geëvacueerd. Ook een verzorgingshuis moest worden ontruimd. Ongeveer 1200 hectare natuurgebied is in vlammen opgegaan.

Ruim vierhonderd brandweerlieden, geholpen door helikopters en blusvliegtuigen, blijven paraat hoewel het vuur onder controle is. De brandweer vreest dat de branden in het 8 kilometer grote gebied weer kunnen oplaaien.

In het door de brand getroffen gebied zijn tevens 135 politiemensen actief. Ze moeten onder meer plunderingen helpen voorkomen. Twee politiemensen kregen door de rook ademhalingsproblemen. Een brandweerman liep lichte brandwonden op.

Een regionale topfunctionaris noemde het onacceptabel dat er een militaire oefening plaatsvond "alsof er niets aan de hand is''. In het zuiden van Frankrijk komen in de zomer door hitte en droogte vaak branden in de natuur voor. Woensdag stond er ook een harde wind in het gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.