Home

Achtergrond 154 x bekeken

Bosbranden eisen opnieuw leven in Spanje

De bosbranden in Spanje hebben opnieuw een mensenleven geëist.

In een ziekenhuis in Barcelona stierf vandaag een 31-jarige brandweerman die dinsdag bij bluswerkzaamheden nabij Tarragona zwaargewond was geraakt.

Vier collega's van de spuitgast kwamen die dag om toen de wind plotseling draaide en ze in het natuurpark Els Ports omsingeld werden door de vlammen. De recente bosbranden in Spanje hebben nu al negen mensen het leven gekost, onder wie acht brandweerlieden.

Volgens de autoriteiten moesten vrijdag duizenden dorpelingen worden geëvacueerd omdat het vuur hun huizen bedreigt. In het zuiden en oosten van het land woeden zeven grote branden, maar een van de meest felle branden in het zuiden bij Mojacar breidt zich niet verder uit. Duizenden agenten en militairen ondersteunen de brandweer bij het blussen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.