Home

Achtergrond

Bos: minder snel overheidssteun voor banken

Banken kunnen in de toekomst minder snel rekenen op overheidssteun.

Het kabinet wil het bankwezen zodanig hervormen dat problemen bij financiële bedrijven allereerst binnen de sector worden opgevangen. De kosten van zeer risicovol bankieren mogen niet zomaar worden afgewenteld op de belastingbetaler.

Dat staat in de visie van het kabinet op de toekomst van de financiële sector. Het kabinetsstuk moet vooral ook voorkomen dat banken opnieuw zwaar in de problemen komen. "We willen nooit meer meemaken dat op de financiële markten zúlke risico's genomen worden'', zei minister Wouter Bos van Financiën vandaag in een toelichting.

De financiële crisis in de bankensector was vorig jaar de opmaat voor een wereldwijde recessie en steunoperaties waarbij landen vele miljarden in banken moesten steken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.